Nieuws

05-03-2019

Tip voor reizigers met de auto - tolbadge Frankrijk Spanje Portugal

Voor gasten die met eigen auto vanuit Nederland komen rijden naar Portugal – gevolgt hier informatie die we kregen van gasten die het al vaker hebben gedaan.

 

Over de tolbadge: dit is de link naar de ANWB pagina:  https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/tolbadge

 

In de ANWB-winkel (fysiek) legitimeer je je en zij vullen een formulier in dat gelinkt is aan de tolbadge die zij uitgeven. Je geeft dus ook je bankrekeningnummer en toestemming daarvan automatisch af te schrijven. Leden betalen eenmalig 23,95 voor de uitgebreide tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië. Er is ook nog een versie zonder Italië. Dan krijg je van AREA een email met gegevens over jouw persoonlijke pagina. Daar kun je ook nog van alles aanpassen (bijvoorbeeld als je met een andere auto gaat, want de tolbadge is gekoppeld ook aan je kenteken). Je betaalt voorts alleen voor het daadwerkelijke gebruik. D.w.z. je toltrajecten (daarvan krijg je een specificatie digitaal toegestuurd) en gebruik per maand. Dus als je in een jaar in december, januari, april en mei door een tolpoortje rijdt, betaal je in dat land 3 euro per maand. Voor bijv. februari betaal je niet, want die maand ben je niet in een van de landen. Je hoeft niet zelf door te geven wanneer je de tolbadge gebruikt; dat registreert het systeem vanzelf.

 

Voorbeeld: in december zijn wij naar Portugal gereden via Frankrijk en Spanje. Voor gebruik in december betaal je 3 euro voor Frankrijk, 3 euro voor Spanje, 3 euro voor Portugal plus de gereden trajecten. Idem dito in januari, april, mei. Voor de overige maanden betaal je niet dat vastrecht bedrag. De tolbadge gaat jaren mee. Je plakt hem als je vertrekt achter je achteruitkijkspiegel op de voorruit. In de baan die daarvoor bestemd is, kun je gewoon doorrijden en hoor je een 'piepje'.