Gastenboek

40 berichten, 4 pagina's 
08-07-2012
Geplaatst door: Hans – Emmy – Isa & Lily

heerlijke vakantie

In juli hebben we een heerlijke vakantie gevierd in de Cabana van Granjamor. Zoals altijd werden we hartelijk verwelkomd. Het huisje is gezellig ingericht, de keukenuitrusting is compleet. De koelkast is gevuld, ontbijt voor de 1e dag hoort bij het welkomstpakket. Het zwembad is een aanwinst, we konden ons zo goed rond het huis vermaken dat het soms lastig was om het terrein te verlaten! Het huis ligt prachtig, je hebt wel een auto nodig. Stad, supermarkt, restaurant, strand is allemaal makkelijk bereikbaar en dichtbij. Zwemmen in een veilige baai kan goed bij Salir of Sao Martinho. Bij Salgado ligt een prachtig rustig strand met ruige branding en in het hoogseizoen een strandtentje. Een biertje bij een strandtent kost €1, waar vind je dat nog. Er is in de omgeving veel te zien, stadjes, kloosters, prachtige natuur. Er is veel informatie aanwezig, en de eigenaren geven goede tips over uitstapjes in de omgeving en uitstekende en betaalbare restaurants. Het weer kan aan de Atlantische Oceaan kust wat wisselvallig zijn, in de avond koelt het vaak wat af. We komen al sinds 20 jaar regelmatig bij Ron en Senya vakantie vieren, het is altijd erg gezellig en ons nog nooit tegengevallen!


Reactie Ron en Senya:
Ja, het is heerlijk als gasten steeds weer terugkomen; ook al hebben we regelmatig contact per mail met elkaar, maar goed met elkaar kunnen afstemmen " hoe het gaat met elkaar en waar we nog steeds staan in het leven - met z'n ups en downs -" is het beste als je alle tijd voor elkaar dan hier kan vrijmaken. Deze 3 volwassenen en intussen tijd een schat van een dochter erbij zijn meer dan gasten voor ons geworden. Dat we nu een heerlijk zwembad hebben wat het hoogtepunt voor dochterlief, die uren zich kon vermaken in het water onder begeleiding van 1 van de drie volwassenen, we hoorden ze dan ook vaak plezier hebben, heerlijk gewoon als mensen het kunnen waarderen. We kijken dan ook uit naar hun volgend bezoek, wanneer dat ook zal zijn in de toekomst

06-05-2012
Geplaatst door: Jos en Rita Bookelman

Een heerlijke week in Casa Granjamor

Wij hebben de tweede week van mei 2012 een heerlijke vakantie gehad in Granjamor. We waren toe aan een weekje rust en ontspanning. Nou, dat hebben we gekregen. Ron en Senya zijn lieve schatten, die je aan de ene kant met rust kunnen laten en aan de andere kant altijd voor je klaar staan zodra je hun hulp maar nodig hebt. Vanuit Solar, het appartement op de benedenverdieping en het grote terras heb je een schitterend uitzicht dat wij ook tegenkwamen in Toscane en Umbrië, Italië. Heel romantisch en verstild. De omgeving heeft ons verrast. Van steden met een oude geschiedenis tot een aantal gezellige vissersplaatsjes aan de Atlantische Oceaan. Een verblijf in dit prachtige Portugese landhuis kunnen wij iedereen aanraden. Bedankt Ron en Senya voor jullie warme onthaal!
Jos en Rita Bookelman


Reactie Ron en Senya:
Het is voor ons altijd een feest als we gasten zien die zich hier goed kunnen ontspannen en uit te rusten van hun hectisch leven. Informatie geven over deze streek met zijn leuke kleine steden en dorpjes; naar welk speciaal restaurant te gaan en welk gerecht daar dan te eten. De belevenissen uitwisselen met ons wat ze hebben gezien en beleefd die dag, of zo maar heerlijk hier op het terras zitten te relaxen en genieten van het uitzicht. Dat ze ook nog een zonnetje erbij hadden, was alleen nog maar een extraatje voor hun! Uitgerust en vol energie zijn ze weer huiswaarts gegaan, met de belofte weer terug te komen; we zijn dan ook heel blij dat we weer mensen gelukkig hebben gemaakt, want daar doen we het voor!

24-11-2011
Geplaatst door: UK

Perfect accommodation in an ideal location

We arrived to a very warm welcome by Senya and Ron. After an introduction to our temporary residence, we were shown to our comfortable, super clean and tastefully decorated apartment which had absolutely everything you need for a holiday stay. The property is like a country estate. The weather was unusually mild and warm so we could enjoy the private and sunny terrace and the great views across the valley. The heated swimming pool was great to relax in. The central location of Casa Granjamor is perfect for trips to surrounding villages brimming in history, colour and interesting sights. If you want the hustle and bustle, many of Lisbon's museums and historical areas can be done in a day trip. Although the kitchen is well-equipped, there is a wide variety of restaurants in the area offering great food at very reasonable prices. Senya knows them all and can advise according to one's wishes. We tried too many to mention. I am only sorry that luggage restrictions would not allow us to transport a complete Portuguese dinner set, although some places will organise shipment. The choice of pottery is endless. We will definitely return there on our next big trip.


Reactie Ron en Senya:
We were very happy with this guest here in the Solar to receive, even the weather was excellent with so many things in the environment could be seen. Too bad they can carry only a certain weight in the plane, a very different set was bought for Caldas da Rainha is a very famous place for ceramics. We hope they come back for other things to see what this area offers even more.

23-11-2011
Geplaatst door: Mique

Wát een super plek,..

Eind November heb ik een aantal dagen doorgebracht in de nieuwe Solar. Een heerlijk huisje met alles wat je nodig hebt, en een uitzicht waar je U tegen zegt Ik kan me geen mooiere manier voorstellen om wakker te worden,naar buiten te lopen met een kopje koffie ... en genieten maar. Alle geuren en kleuren,... Heerlijk!!!! Een geweldige plek waar je helemaal tot rust komt. Behalve het zwembad, is de ontvangst en gastvrijheid meer dan een warm bad. Lieve Ron en Senya, Het was helemaal geweldig bij jullie. Ik ga gauw mijn best doen om weer een keer te komen. Liefs en hele dikke knuffels XXX Van Mique


Reactie Ron en Senya:
Het is altijd leuk als een goede bekende weer eens terugkomt en je kan laten zien waar je mee bezig bent geweest al die jaren dat ze niet gekomen zijn. Gelukkig hadden we eind November ook nog prachtig weer, zodat er heerlijk genoten kon worden 's morgens vroeg na het wakker worden met een heerlijk kop koffie op het terras. We kijken er dan ook naar uit om haar snel hier weer te hebben, want er zijn grootse plannen gemaakt om te gaan mozaïeken aan onze nieuwe Energie-bron die er net staat. Genieten ook heel erg als gasten zich hier helemaal kunnen ontspannen en opgeladen van nieuwe energie weer naar huis gaan; dankbaar ook als ze weer terug kunnen en willen komen op onze stukje heerlijkheid wat we hier hebben gecreëerd.

22-10-2011
Geplaatst door: familie Van Rijswijk

Familiereünie in Mosqueiros

Wij zijn met de hele familie (13 pers) naar Mosqueiros geweest en hebben gebruik gemaakt van de diverse huisjes en de Pipowagen. Het verblijf was geweldig in een magnifieke omgeving met een schitterend uitzicht. De huisjes zijn prima verzorgd en voldoen aan alle wensen. Hoewel we weinig gebruik hebben gemaakt van de compleet ingerichte keuken, want Ron en Senya hadden wat tips gegevens wat betreft lekkere restaurantjes en dat trok ons eigenlijk iets meer dan zelf koken. De rust, de vrijheid en met name de gastvrijheid zijn een verademing en staan in schril contrast met het gejaagde leven in NL. Met een lekker klimaat met veel zon en dus veel warmte (we hebben eind oktober nog in de zee gezwommen) zijn de ingrediënten compleet voor een heerlijke vakantie en goed te genieten van een welverdiende rust. Waar we ook veel gebruik van hebben gemaakt is het heerlijk verwarmde overdekte zwembad onder in het huis. Lieve Ron & Senya, in Sao Martinho do Porto was het al goed, maar nu was het helemaal geweldig! Nogmaals hartelijk dank. Liefs, familie Van Rijswijk

15-08-2011
Geplaatst door: family

Cabana + Solar

August 2011 me, my husband Alain, Maxime (14) and Nanthan (10) spent 1 week in Cabana - my brother and sister-in-law were staying in Solar. Both are very well fitted out, the owner Senya didn't forget anything for our comfort. Boys loved to be in the swimming pool when we were there, even if we visited a lot of places. Senya and Ron know the best all over the village, they are fabulous guides. The houses are very welcoming, with large terraces in front the garden, nice to make a break.


Response Ron and Senya:
On a early rainy Monday morning in August our French guests arrive, but no problem for the 2 families. What a start of their holiday! Luckily the "Cabana" and the "Solar" were ready to receive them and a nice swim in the pool was more then welcome after a long drive from South of France! Think they enjoy their stay here and they visit a lot of places in the area, it was great to hear all their stories. Even the weather wasn't good for the time of the year, pity, we have seen a lot of happy faces and their spirit was high!

20-02-2011
Geplaatst door: Barend Bremmer

Een paradijsje

Net terug van een verblijf van vijf weken kan ik een verblijf hier aan een ieder aanbevelen. Zoek je rust, dat is er. Zoek je cultuur, volop aanwezig. Een strandvakantie, op korte afstand kilometers strand waar je je al snel alleen waant. Zoek je drukte dan zijn er ook mogelijkheden te over. Wandelen kan in de directe prachtige omgeving Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het is binnen een half uurtje te bereiken. De dag beginnen na het ontbijt met een ontspannen verblijf in het zwembad kan ik een ieder aanbevelen. Lekker dobberen, of je uitleven door tegen de stroom van de jetstream in te zwemmen. Je door diezelfde jetstream laten masseren is ook een aanbeveling waard. Een van de opvallendste dingen vond ik dat alles wat je nodig hebt aanwezig is. Mocht er onverhoopt iets zijn wat er niet is vraag het dan en het zal geregeld worden. Ron en Senya zijn een perfecte gastheer en gastvrouw. Als er iets niet in de zeer ruim aanwezige informatie en documentatie te vinden is, vraag het en het moet gek lopen als je geen bevredigend antwoord krijgt. Eigenlijk hoef je buiten je kleding en toiletspullen niets mee te nemen. Ik kan zo wel doorgaan maar ervaar het zelf eens, want voor mij en mijn familie is het een AANRADER met hoofdletters. Barend Bremmer


reactie Ron en Senya:
"Deze recensie doet ons blozen, wat een opsteker, hopen dat er nu meer mensen zijn die de rust waarderen tijdens hun vakantie. Want er is hier in de omgeving véél te zien en te beleven, informatie hierover kan je in de boeken vinden die aanwezig zijn en anders weten we altijd wel iets in de buurt wat er doen is. Start je dag met een baantje zwemmen en dan een ontbijt op het terras en trek er dan op uit. Kom na zo'n vermoeiende dag hier thuis en dan is het heerlijk om weer even te gaan zwemmen en dan op het terras te genieten. Wil je 's avonds naar een restaurant, kan allemaal en er zijn hier veel in de buurt en betaalbaar! Mocht er iets niet aanwezig zijn in het huis of appartement, dan is ons motto " vragen staat vrij en misschien kunnen we het oplossen". Omdat we het hele jaar aanwezig zijn, bieden we ook in de wintertijd een plek aan met warmte en comfort. Dus alleen je eigen kleding en toiletspullen hoef je mee te nemen

21-08-2010
Geplaatst door: Brewin

TWO WONDERFUL WEEKS IN 'SOLAR'

August 2010 saw my wife, youngest daughter (18) and me spending two weeks in Solar - my youngest brother-in-law with his wife and two young children (all Dutch) were staying in Cabana, so there were seven of us in all. The descriptions of the accommodation were perfectly accurate (in fact we could have accommodated another teenager in Solar with ease), and the main table in Solar easily took all seven of us for family meals - very important! The weather was perfect, so we spent a lot of time eating outside - BBQ's etc - and there is no shortage of all the gear that is needed. Solar is very well fitted out, and everything works well! We did find that the one bedroom without any windows was rather on the hot side at night, but that is easily solved with a table fan running at slow speed. A car is absolutely essential, as the village is fairly remote and there are some very steep hills around! Having said that, everything that one can want is only 15 to 20 minutes drive - the nearest beach, the smart town at Caldas. And if one drives for little more than an hour the range of places with the most fabulous historical buildings and architecture is endless. One tip - we did not make full use of the many small, local village restaurants that are close by. Obviously one goes to a few smart restaurants, but these are relatively expensive (as one would expect). The small local village eating places are unbelievably cheap, the food is terrific and the wine is plentiful. Believe me, if it is good enough for the 'locals' to eat it is good enough for the visitors as well! One word of warning - some of the portions are gigantic, especially if the meal is lunch rather than dinner. Very often, one main course will do for two adults. The owners, our hosts (Ron and Senya), are well known for being quite mad - but in the nicest possible way! They simply cannot do enough for you, and their local knowledge is worth more than any guide book. If they suggest going on a wine tasting visit to a fairly local vineyard then do it! The vineyard is owned by a Brit married to a German, and the whole thing is great fun. But you will need a 'designated driver'! It doesn't matter what age you are, if you are a beach freak or a 'travelling around' freak, it is all there waiting for you - and it is all served up on a silver platter by the incomparable Ron and Senya. If you do decide to go - leave some for us, cos we will go again!"


Response owner:
"This lovely couple and daughter came years ago in our former house. And when he phones me to ask if there was a place to stay I cannot refuse them, because we know already in advance that the summer will be marvelous with all this family (in total 7 persons) around us. When they arrive it looks like "if it was yesterday" easy going! The family dinners with talking and drinking in the beautiful evenings are unforgettable! And they're guests and open for more information about our environment it is easy to give all what they wanted to know. We hope for the nearest future that we will see them back.

10-08-2010
Geplaatst door: Familia del Barrio

onze Spaanse gasten

Beste Senya en Ron: Ik denk dat we de eerste Spanjaarden zijn, die in deze Cabana kwamen - met dank aan het internet vonden we dit uitstekend gebouwd huis midden op het platteland. Het is een oase van rust en toch een toeristisch complex, compleet met een mooi nieuw huis, goed uitgerust, mooi landschap, een mooi terras, een prachtig verwarmd zwembad en een fantastisch klein zwembad voor kinderen, ze vonden het geweldig. Het zwembad is onze zaligheid in de zinderende hitte die deze week was van augustus, in aanvulling op het strand. In de omgeving zijn wij in staat geweest om leuke plaatsen te bezoeken zoals Obidos, Nazaré São Martinho do Porto, de kloosters van Alcobaça en Batalha, Fatima. Ook Lissabon en Sintra, op ongeveer 90 km, kan in 1 dag bezoek gedaan worden. Het allerbelangrijkste is van alles te bezoeken en weer terug. Het is de eerste keer dat we naar Portugal komen en dragen goede herinneringen aan dit land en haar bewoners van Portugal en Nederland. We hebben genoten van deze acht dagen. De kinderen willen niet weggaan, ze houden van hun Portugese huis. Goed idee om papiervellen te hebben voor tekenen. We zullen het aanbevelen aan onze vrienden en ik verzeker dat meer Spaanse bezoekers snel even hierheen komen. Kussen van enkele burgers uit Palencia (Spanje) - Familia del Barrio : Carmen - Jezus - Rodrigo (4) en Sandra (2)

26-07-2010
Geplaatst door: anoniem

Cabana + Solar

Stercategorie in recensie: 5/5 "Heerlijk verblijf in Mosqueiros" "Vanaf 26 juli 2010 heb ik met mijn beide dochters van 16 en 22 jaar (voor de tweede keer) een week doorgebracht in de Cabana. Een heerlijk compact verblijf los van de hoofdwoning en omgeven door prachtige natuur. De Cabana biedt alles wat je voor een rustig verblijf nodig hebt inclusief privacy. Daarna verbleven mijn jongste dochter en ik in de Solar. Een spiksplinternieuw ingericht ruim en licht appartement. In beide gevallen hebben we ook met volle teugen genoten van het nieuwe overdekte zwembad met prachtig uitzicht op de heuvelachtige en groene omgeving. De locatie is ook een goede uitvalsbasis voor activiteiten in de buurt. Onze voorkeur gaat uit naar de culturele activiteiten. Deze keer bezochten wij o.a. Lissabon, Conimbriga, Fatima, Batalha, Alcobaça, Caldas da Rainha, Sao Martinho do Porto. Ook zijn er diverse grote winkelcentra in de buurt (o.a. Lissabon, Leiria). De stranden in Sao Martinho do Porto en Salir do Porto zijn ook goed bereikbaar en erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. In de omgeving zijn ook eerlijke restaurants te vinden. Volg vooral de aanbevelingen van de eigenaren Ron en Senya dan kom je niet bedrogen uit! We hebben genoten van de rust van de directe omgeving en van de hartelijke ontvangst en goede zorgen van Ron en Senya.


Reactie Ron en Senya:
"Het is ook voor ons altijd weer een feest om deze 3 dames bij ons op bezoek te hebben, want we kennen ze al sinds 10 jaar van ons vorig gastenverblijf. Zoals de jongste dochter in ons gastenboek schreef "het voelt als thuiskomen en een stukje familie". We krijgen daardoor de kans om mee te maken dat de dochters veranderd zijn in jonge zelfbewuste volwassenen, mogen aanhoren met welke studie ze bezig zijn nu en voor de toekomst, die het leuk vinden om jaarlijks met hun moeder bij ons te komen logeren en in alle rust te genieten van en met elkaar. Ook uitstapjes te maken naar de diverse steden in de omgeving of iets langer te rijden om toch die plaatsen te bezoeken die de moeite waard zijn voor een bezoek. Genietend van het Portugese eten in diverse restaurantjes hier in de buurt en vooral de betaalbare Portugese wijnen! Ook de kleine tips voor ons nieuwe appartement "Solar" waren van harte welkom voor ons en die zijn dan meteen uitgevoerd! We hopen dat daardoor onze Cabana en Solar en verwarmd overdekte zwembad, in alle tijden van het jaar, voor alle gasten een plek zal zijn voor een goede relaxte vakantie en bij thuiskomst genoeg energie hier vandaan is opgeladen!"